Сільськогосподарська техніка: трактор John Deere

У наші дні на ринку України все більшої популярності набуває імпортна сільськогосподарська техніка – міні та середні трактори виробництва Японії, Америки та Китаю. Зрозуміло, що вигідність хорошого трактора очевидна. Але все ж таки при покупці помічника в полі слід, перш за все, оцінити, чи будуть окупатися його використання та обслуговування. Потужні трактори для отримання максимального ефекту вимагають свого застосування в умовах високої врожайності полів. Якщо ж урожайність маленька, то й завантажуватиметься трактор не на всі свої можливості. Вітчизняні трактори ламаються частіше, але й ремонтувати їх простіше, із запчастинами легше, до того ж вони дешевші. Основна різниця в тому, коли трактор ламатиметься. Імпортний перші кілька років пропрацює безвідмовно, а потім почнуться проблеми (а вони почнуться обов’язково, бо специфіка роботи до того зобов’язує). Наш же трактор перші кілька років ламатиметься, але після капремонту працюватиме ще довго й наполегливо.

Необхідно звернути увагу, що в американські трактори не закладається такий ресурс, як у наші. Закономірно, що під час вибору трактора виникає питання: гусеничний чи колісний трактор?
Імпортні трактори майже всі випускаються в колісному виконанні. Це не зовсім вигідно для нашого споживача, оскільки знову ж таки все впирається в умови експлуатації. Абсолютним ранньовесняним бездоріжжям такий трактор не пройде — загрузне. Щоправда останні моделі з переднім та повним приводом цілком конкурентоспроможні. До того ж колісні трактори мають безліч переваг. Наприклад, при обробці полів з картоплею, буряком і т.д., тобто там, де є рядність посадки, колісники просто незамінні. Тим більше, що зараз випускаються колісні трактори зі здвоєними колесами, що різко зменшує тиск на ґрунт.
А головна перевага колісників перед гусеничними тракторами — це їхня ціна. У середньому вони на 20% дешевші. І на закінчення — обслуговування, ремонт. Потрібно пам’ятати, що якщо використовується в господарстві 10 машин, то хоча б на одну має бути комплект запчастин, повний у наявності. Поломка трактора під час посівної може призвести до гігантських збитків. Найчастіше на складах аграрних господарств радять тримати деталі і витратні матеріали, що найчастіше ламаються: ремені, лампи, фільтри, масла, підшипники, ножі і т.д. При цьому при покупці запчастин для ремонту слід купувати нові деталі, а не вживані. І бажано оригінальні. Трактор John Deere Історія компанії розпочалася ще у 19 столітті. Засновником її був звичайний коваль Джон Дір, який винайшов у 1837 році унікальний плуг самоочисної конструкції, з якого пішов випуск сільгосптехніки та обладнання. На початку 20 століття «Дір енд компані» випускала вже дуже багато плугів, культиваторів, сівалок тощо. За період Великої депресії компанія вийшла на обіг у 100 млн. доларів. У наші дні компанія входить до списку 100 найбільших компаній у світі. Багато в чому це обумовлено тим, що у «John Deere» вкрай високий відсоток витрат на наукові розробки. Наразі основним видом виробництва є випуск сільськогосподарських колісних тракторів та навісного обладнання до них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *